Această întrebare face parte din top 3 cele mai mari frici ale părintelui care începe diversificarea copilului lui. Părinții cred că niciodată nu e suficient cât a mâncat copilul. Și caută tot felul de „avioane” prin care să reușească să îi mai dea o linguriță, respectiv să ducă și norocul la guriță. Știi despre ce noroc vorbesc, nu-i așa? Ultima bucățică din farfurie despre care mama sau bunica mereu îți zicea: „Hai, hai, mănânc-o și pe aia, doar n-o să lași norocul în farfurie.” Asta ar fi fost o tragedie pentru bucătărie!
În acest material, o să lămurim câtă mâncare ar trebui să fie suficientă pentru copilul cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 1 an, adică în lunile considerate de referință pentru crearea unei relații armonioase între copil și mâncare.
Cu ce începem diversificarea?
Nu contează. Dacă ai citit cartea mea albă, “Cum îi facem pe copii să mănânce” (ajungi direct la ea dacă dai click aici) sau dacă ai ajuns la vreo conferință de-a mea din cadrul turneului național realizat în fiecare an în parteneriat cu Lidl, pentru ca toți părinții să aibă accesul gratuit, ai aflat că tot ce știai despre începutul diversificării nu mai este valabil.
Adică:
(urmărește continuarea în video-ul de mai jos)
Mai multe materiale de ale mele puteți găsi în rubrica Sfaturile Crinei Coliban de pe site-ul Lidl România, dând click aici.