Ca să citez exact exact, întrebarea voastră sună așa: “Crina, mai pot să mănânc ceva, dacă alăptez?”

Și prietenele mele știu de ce. Știu la ce mă refer când aduc în discuție această situație. Am în gând sutele de femei pe care le-am ajutat de-a lungul acestor 5 ani de făcut-copilașii-să-mănânce (inclusiv să mănânce de la sân). Femeile care aleg să alăpteze (și chiar și reușesc să o facă!) ajung rapid în ipostaza în care se tem să pună gura pe orice, ca să nu îl doară burtica pe copilaș, ca să nu înceapă colicile. Și uite așa mi-am petrecut eu primele 2 luni din viața de mamă cu ceai și biscuiți. Și după 2 luni, când nu mai suportam nici cuvântul „biscuiți”, am făcut un „salt periculos” către cărnița de pui la grătar și niște compot de caise. Astea erau cele mai sălbatice scăpări culinare ale mele. Eroare! Dar ce eroare!

În eroarea asta ne bagă „site-urile de specialitate” și, uneori, din păcate, chiar și unii medici pediatri. Dacă aș înșira aici toate alimentele despre care „se știe” sau „s-a auzit” că îi pot crea disconfort abdominal (colici) bebelușului, obținem o țară de mame care:

  • Nu mănâncă (mai) nimic
  • Și (tot) se așteaptă ca bebelușul să înceapă să urle din cauza a ce au mâncat ele

Continuarea acestui articol o găsiți pe site-ul partenerului meu, Lidl, dacă dați click aici.

Autor

Crina Coliban

Mulțumesc că m-ai găsit! Când eram ca tine, voiam ca fetița mea să sugă la sân și să crească; să nu plângă, doar să îmi zâmbească.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *