AlăptareLapte-de-om pentru puiul de om

10 ianuarie 2020by Crina Coliban2
https://www.permisdeparinte.ro/wp-content/uploads/2020/01/coliban1alaptare.jpg

După mai mult de 7 ani de “alăptat” copiii din România, m-am gândit să scriu pentru comunitatea Alphega un articol cu cele mai mari frici ale mamelor care vor să reușească să îl hrănească pe puiul-de-om cu lapte-de-om. Trebuie să îmi pregătesc sânii înainte de naștere? Nu! Sânii se pregătesc singuri, fără să fie nevoie...

După mai mult de 7 ani de “alăptat” copiii din România, m-am gândit să scriu pentru comunitatea Alphega un articol cu cele mai mari frici ale mamelor care vor să reușească să îl hrănească pe puiul-de-om cu lapte-de-om.

Trebuie să îmi pregătesc sânii înainte de naștere?

Nu!

Sânii se pregătesc singuri, fără să fie nevoie de intervenția ta. Ba, din contră, intervenția ta ar putea să genereze o naștere înainte de termen și să îl pună în pericol pe bebeluș. Nu folosi prosoape ca “să formezi” sfârcurile, nu folosi creme ca să te ferești de răni. Poți să folosești creme sau uleiuri contra vergeturilor, dar doar pe sân, fără să atingi areola sau mamelonul și fără să apeși, fără să masezi, doar să ungi, să mângâi țesutul mamar cu atingeri cât mai delicate. Sânii nu au voie și nici nevoie să fie stimulați înainte de naștere, ei știu tot ce e de făcut și o să și facă de îndată ce copilașul tău va prinde sânii cu gurița.

O să am lapte?

Da!

Dacă ești o femeie sănătoasă, ai deja lapte. De pe la jumătatea sarcinii, corpul tău deja face lapte, iar unele femei sesizează că le curg sânii cu mult înainte să nască. Nu înseamnă că, dacă nu observi și tu același comportament la sânii tăi, tu nu o să ai lapte. Înseamnă doar că sânii tăi așteaptă să fie stimulați prin suptul bebelușului, ca să înceapă să curgă lapte din ei.

O să am răni?

Da!

Continuarea articolului o găsiți dacă dați click aici.

2 Comentarii

 • Cristina Sandu

  11 ianuarie 2020 la 12:55 PM

  Buna Crina, esti MINUNATA!
  Ai dreptate totul vine in mod natural, fara interventii!
  O mica paranteza, pentru a preveni ranile eu din ziua in care am nascut pana pe la 3 saptamani ale lui bebe am folosit cupe de argint pentru sfarcuri, au facut minuni, au tinut mereu pielea uscata si curata si NU am avut rani!

  Răspunde

  • Crina Coliban

   13 ianuarie 2020 la 9:21 AM

   Multumim tare tare mult pentru recomandare!

   Răspunde

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *