Permis

Copiii sunt Genii. Nu-i transformati in oameni-normali.

Conditionarea din partea parintilor este cea mai grea forma de sclavie de pe pamant.

Ce spun de cate ori ma intalnesc cu proaspat-parinti este:

– Vreti ca bebelusul acesta sa traiasca intr-o lume mai buna, nu?

– Da, normal ca am vrea.

– Atunci faceti-o!

Prin felul in care ne crestem copiii, fiecare dintre noi, doar asa putem sa facem o lume mai buna. Nu sa asteptam sa o faca altii, pe care s-o stricam noi, trimitandu-i la inaintare pe copiii nostri nascuti-geniali, dar pe care am avut noi grija sa ii “educam”.

Copilul este samanta pentru o lume mai buna. Daca “am avut grija” de samanta, atunci tot rodul va fi stricat.

Teama parintilor, de cate ori le spun asta, este ca nu cumva sa para copilul needucat. Sa nu cumva sa se transforme intr-un rebel. Sa nu cumva sa fie mai inteligent decat parintii, mai alert, mai activ, mai viu, mai constient decat parintii lui si decat ceilalti copii. Toata lumea vrea copii “CUMINTI”!!

Parintii se lauda cu copiii lor cuminti. Mos Craciun aduce cadouri doar “daca ai fost cuminte”. Cand vine mama acasa de la serviciu, prima intrebare este “Ai fost cuminte azi?” WTF? Ce naiba inseamna “Cuminte”-le asta al vostru?

Daca fiecare copil este respectat inca din prima zi de viata si este sustinut in demersurile lui naturale de catre parintii lui, atunci (si doar atunci) lumea va fi frumoasa si buna. Doar atunci vom intalni un nou Socrate, un nou Buddha si o gramada de Iisus-i.

Lasati copiii sa fie genii. Invatati voi de la ei!

Crazy people change the world

Autor

Crina Coliban

Mulțumesc că m-ai găsit! Când eram ca tine, voiam ca fetița mea să sugă la sân și să crească; să nu plângă, doar să îmi zâmbească.

Comment (1)

  1. Pipin Andreea Mihaela
    27 martie 2016 Răspunde

    Eu nu vreau un copil cuminte si cand sustin asta simt cum se ridica sprancenele dezaprobator ale celor din jur ? Eu vreau personalitate,caracter,preferinte,refuzuri etc din partea puiului meu pentu ca nu e o MARIONETA,e o fiinta!!!Felicitari pentru modul in care ai abordat problema asta! Te ?

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *