Alăptare

Pot să mai alăptez, dacă sunt bolnavă? (Mituri despre Alăptare)

În acești 7 ani de când mă ocup de mamele care doresc să alăpteze, am dat peste atâtea sfaturi greșite, încât nu mă miră că doar 1 din 12 femei din România reușește să îl alăpteze pe copilul ei până la 6 luni. Aș putea să scriu o carte întreagă numai despre mituri în alăptare și, printre cele care le influențează cel mai puternic pe femei s-ar afla acesta:

Nu mai alăpta:

 • Dacă ai febră.
 • Sau dacă ai răcit.
 • Sau dacă te-ai stricat la burtă.
 • Sau dacă trebuie să ți se facă o anestezie, ca să vadă stomatologul de ce te doare măseaua.
 • Sau dacă ți-e rău.

Acest material sper să devină de referință în comunitatea părinților și ghidul după care să se orienteze orice mamă atunci când are vreo teamă legată de medicamente în alăptare.

NU! Alăptatul nu se întrerupe atunci când mama nu se simte bine. Singurele două situații în care alăptarea este total interzisă sunt: 

… Continuarea acestui articol o găsiți în video-ul de mai jos sau pe site-ul partenerului meu, Lidl, dacă dați click aici.

 

Fii bună și dă un share, trimite acest articol unei mame pentru care gestul tău ar putea să însemne continuarea alăptării, liniște sufletească și o comunitate de părinți mult mai bine informați. Îți mulțumesc!

Autor

Crina Coliban

Mulțumesc că m-ai găsit! Când eram ca tine, voiam ca fetița mea să sugă la sân și să crească; să nu plângă, doar să îmi zâmbească.

Comentarii (2)

 1. Nistor Carmen Georgeta
  18 august 2020 Răspunde

  Buna ziua,stimata d na C Coliban!Sunt bunica de aprox 2 saptamini,pt prima oara!Sunt incantata!!Desi sunt la o distanta apreciabila de copii,vreau sa fiu la curent cu tot ce publicati si inregistrati,pt a
  sti mai multe lucruri noi si a ma putea face utila!Si proaspata mamica a inceput sa va urmareasca cu mare interes!Doresc sa i duc in dar cele 3 carti pe care le voi comanda imediat!Acum sunt ceva probleme(inerente,cred!) cu alaptarea…sper ca si sfaturile dv s o ajute sa treaca cu brio aceasta perioada!Ce mi mai recomandati in acest sens?Va multumesc anticipat!Multa sanatate si continuati sa ne fiti aproape in aceeasi maniera deosebita si dedicata!Cu respect,Carmen Nistor

  • Crina Coliban
   19 august 2020 Răspunde

   Ce frumos! Asa sa dea Universul, sa se umple tara de bunici ca dumneavoastra! 🙂 Va multumesc pentru mesaj si va doresc sanatate si putere si viata lunga si frumoasa!
   Daca va pot ajuta cu mai mult, scriet-mi in privat, va rog, cu detalii despre copilas si mama.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *