Ţin să precizez din start că acest articol NU este publicitate în sensul ăla în care suntem obișnuiți: “Ah, scrie despre ăștia, e clar că au plătit-o!” 🙂 Motivul pentru care scriu acest articol este că sunt atât de încântată de ce am descoperit la Craiova, încât merită să fac public (itate) 🙂

Am ajuns la Craiova și, în prima zi de curs, am descoperit că în sală se află și multe femei însărcinate. La prima vedere, deși mai avusesem gravide la curs și în Brașov și înțelesesem cât de important e să știi din timp cum să NU te porți cu bebelușul :), am fost surprinsă: “Femei gravide la un curs de diversificare?

Simona Vasile (de la www.bebevesel.ro), minunata organizatoare a evenimentelor mele de la Craiova, mi-a explicat cum managementul maternității MaDonna Maria s-a arătat interesat să susțină prezența mea în oraş, pentru că abordarea lor este să le ofere femeilor care ajung să nască la ele un program “holistic”, o abordare integrată a sarcinii și maternității în general. “Da, știu că sunt gravide, dar de ce să nu afle încă de acum că exiști și că le poți ajuta atunci când se vor regăsi într-un impas?

Atât de convinsă a fost managerul maternității de utilitatea unui consilier în alăptare și diversificare, încât m-a invitat să vin pe secția de nou-născuți din clinică și să am întâlniri cu proaspetele mămici. Felul în care arată maternitatea m-a dus cu gândul la casa unei fiice de viță nobilă, a unei descendente de familie regală și m-am gândit ce faină senzație să naști într-un loc care te duce cu gândul la prinți și prințese.

Am stat de vorbă mai mult cu Simona și cu Alexandra (managerul maternităţii) și mi-am dat seama din nou că “cine se aseamănă, se adună”. Simona Vasile este o mamă care a citit imens, s-a informat și mai mult și s-a hotărât să poată să le ofere și celorlalte mame din Craiova informație de valoare. De aia s-a străduit intens să mă aducă pe mine, de aia o aduce acum pe iubita de Otilia Mantelers, de aia se gândește continuu la soluții prin care și în Craiova să ajungă mame-care-să-le-ajute-pe-mame. Alexandra Preda nu are copii încă, însă asta nu a ținut-o din a conduce o maternitate a cărei abordare este una mother&baby friendly: ieșea chiar ea din birou să le întâmpine pe doamnele din recepție și să le răspundă cu drag la întrebări, înainte să intre în cabinetele în care erau programate pentru ginecologie sau pediatrie. M-a impresionat când mi-a zis că a promovat cursul meu din dorința ca femeile să știe că maternitatea lor nu este doar locul în care vii și naști, ci locul în care te poți întoarce de câte ori ai nevoie de sprijin ca mamă.

Vă mulțumesc pentru cum ați privit vizita mea la voi în oraș. Pentru cum le-ați vorbit mamelor despre mine. Şi vă transmit (și pe această cale) admirația mea pentru că vedeți lumea ca pe un loc (pe care împreună îl facem) mai bun!

Autor

Crina Coliban

Mulțumesc că m-ai găsit! Când eram ca tine, voiam ca fetița mea să sugă la sân și să crească; să nu plângă, doar să îmi zâmbească.

Comentarii (4)

 1. Felix Ardeleanu
  18 noiembrie 2015 Răspunde

  Bună ziua,

  Pot confirma cele discutate în acest articol. Soţia mea a avut o naştere perfectă în Maternitatea Madonna Maria din Craiova. Având o sarcină gemelară destul de dificilă şi ţinând cont de peripeţiile prin care am trecut, grija şi seriozitatea cu care ne-au tratat cei de la această maternitate au întrecut aşteptările noastre.
  Vroiam să îi felicit pe această cale, dar şi pe dvs. că aţi scris acest articol.

  Ca urmare a experienţei plăcute avute în cadrul maternităţii, am deschis un blog cu informaţii utile din aria creşterii şi educării copiilor, artă şi divertisment, prin care ne dorim să interacţionăm şi să venim în ajutorul viitorilor părinţi, sau a celor cu experienţă în domeniu: http://baby-art.ro/

  Mulţumim încă o dată!

  • Crina Coliban
   18 noiembrie 2015 Răspunde

   🙂 Va doresc succes cu initiativa voastra frumoasa!

 2. Gheorghe Carolina
  4 octombrie 2017 Răspunde

  Buna ziua. Am și eu cateva întrebări pentru dumneavoastra. Am născut acum e 2 zile am pierdut lichidul și pot spune cu toate că l-am nascut la termen copilul are o greutate mai mică. Fiind mică nu poate trage de san ca s-o pot alapta. I se mai da si stimulent cu seringa si aceea o acceptă pt ca nu este nevoită să tragă. Intrebarea mea este cum o pot face sa manance si sa renunte la stimul altfel se deshidrateaza? Va multumesc anticipat si astept un raspuns cat mai repede posibil. O zi bună!

  • Crina Coliban
   5 octombrie 2017 Răspunde

   Suna-ma, Carolina, ca sa pot sa te ajut rapid.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *