Am fost sunată de cei de la Alphega Farmacie să scriu și pentru ei. M-a impresionat mult! O farmacie care vrea să le vorbească părinților despre cum să fie sănătoși mâncând și fiind fericiți, nu prin pastile?! Wow! 
Am zis DA! 
Și urmează un an de zile în care o să scriu despre tot ce cred eu că poate face viața de părinte mai ușoară și mai faină. Vă mulțumesc!!

Primul articol: 

„După atâția ani în care am lucrat cu părinți din toată lumea, am ajuns la concluzia că cel mai important aspect din relația cu mâncarea este felul în care o percepem, felul în care ne uităm la ea. Un om înfometat se va uita la o felie de pâine cu totul diferit față de cum se va uita la felie un om sătul. Cel căruia îi e foame va considera pâinea ca pe cel mai bun aliment de pe pământ. În același timp, omul care are burta plină va îndepărta felia de pâine din fața lui, speriat că, dacă ar mai mânca, ar putea vomita. Felia de pâine e aceeași pentru amândoi oamenii, doar că, pentru primul, generează energie, sănătate, viață, pe când, pentru al doilea, generează greață.

Nu vitaminele și mineralele sunt aspectul cel mai relevant atunci când vorbim despre copii și mâncare, ci gândurile și emoțiile pe care le simțim atunci când ne hrănim. Despre asta o să vorbim în seria de articole pe care o începem astăzi: Food for the body is not enough. There must be food for the soul„Mâncarea pentru trup nu este suficientă, trebuie să ne hrănim și sufletul”.

***
„Dacă vă gândiți că rolul de părinte este să îl educi pe copil, verificați neapărat sensul acestui cuvânt. „A educa” înseamnă „a corecta”. A îl corecta pe copil implică ideea că a greșit.

A fi părinte nu înseamnă doar a-i corecta pe copii când greșesc. Înseamnă mai ales să îi iubim pe copii, astfel încât să se simtă iubiți, nu greșiți.”

Continuarea articolului o găsiți dacă dați click aici.

Autor

Crina Coliban

Mulțumesc că m-ai găsit! Când eram ca tine, voiam ca fetița mea să sugă la sân și să crească; să nu plângă, doar să îmi zâmbească.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *